Det här inlägget har inte en så uppenbart glasklar koppling mellan det digitala och det analoga. Återkommer till det. Det är september nere i La Zenia precis där Costa Blanca övergår i Costa Calida. Finaste tiden i regionen som har över 300 soldagar per år. Den mest hysteriska sommarhettan har dragit över och det är som en behaglig högsommardag i Sverige.   

Jag kliver in på Husman Hagbergs kontor i La Zenia och möts av den ständigt leende Annelie. Jag är lite nyfiken på den resa Annelie gjort. Livskamraten Anders ville kika på ett sommarhus i Spanien så det landade i en vanlig semesterresa med någon hus-titt inkluderat. Det slutade så klart med att sommarhuset införskaffades som just sommarhus. Det i sin tur slutade med att sommarhuset blev permanentboende. Annelie flyttade ner mindre än ett år senare och Anders kommer ner då och då med arbetet med sig. Annelies bägge döttrar har också bott här en tid och den yngre studerade ett tag på Skandinaviska Skolan här nere medan den äldre jobbade ett tag.

Numera hjälper Annelie andra svenskar att uppfylla sina drömmar genom att hon som fastighetsmäklare på Husman Hagberg säljer och förmedlar bostäder till svenskar. Annelie berättar att det är en ynnest att mer eller mindre varje dag, vakna till bra väder utan dimma, regn från sidan, kläder i massor och gråa anleten. –”Jag är så lycklig att ha det som jag har det och samtidigt kunna hjälpa andra att få det på liknande sätt. Perioderna när Anders är nere blir det också extra hög kvalitet på”, avslutar hon.

Då var det då förklaringen på vad denna solskenshistoria 😉 gör i PaperMess.

Att skaffa ett liv, ett hus, ett arbete och en tillvaro nere i solen, kräver en del distansresearch via webben. Planen läggs och sedan är det dags att undersöka, titta på hus, välja område, besluta om nytt eller begagnat. Väldigt analogt!

Vill du också undersöka? Gå in på https://spanien.husmanhagberg.se/sv och sätt igång vett jag. Eller så gör du bara så att du mailar till annelie.hedlund@husmanhagberg.com och stämmer träff.

 

Tills nästa Paper Mess – Må väl

Måns Löfgren