Jag försöker leva som jag lär. Jag ägnar 45 minuter vid frukostbordet till att läsa Göteborgs Posten – på papper. När jag är utomlands fungerar eGP väldigt bra. Det ger mig en harmonisk start på dagen med nyheter som jag till vissa delar redan känner till. Papperstidningar har emellertid förstått det där med att servera journalistiska alster som inte, på samma sätt flyger förbi i snuttifierad form på Twitter eller Facebook. Nu har jag dessutom valt att teckna en prenumeration på ett analogt alster till, tidningen Offside. Det finns tre starka skäl till det.

ETT

Jag är väldigt intresserad av fotboll i allmänhet och Malmö FF i synnerhet. Offside bedriver journalistik kring fotboll på ett sätt vi aldrig får se i andra kanaler. Reportage på djupet där man får lära känna människorna i kulisserna och människorna bakom rubrikerna. På papper.

TVÅ

För ett år sedan tog Tidningen Offside ett mycket vågat principbeslut. Väldigt stora delar av deras intäkter kom från spelbolag och nätcasinon. Denna farsot som förmodligen driver kriminalitet i nivå med droger och sätter en massa folk i trubbel. Det smakar illa att sitta och se en Champions League-kväll där alla stopp i sändningen är hjärntvätt av spelbolag. Vidrigt! Bara principbeslutet är värt 39 SEK/månad.

TRE

Tidningen Offside är ett alster på papper – analogt

Bara det är värt 39 SEK/månad.

https://www.offside.org

 

 

Tills nästa Paper Mess – Må väl

Måns Löfgren