Jag har under 2022 haft förmånen att gå en ledarskapskurs för Tomas Jacobsson på Progressus Ledarskap. När nu den gått i mål så skulle jag få ett diplom.

 

Digitalt eller analogt

Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Först sade Tomas att diplomet som han låtit tillverka som en ifyllnads-PDF, skulle skickas som just en PDF via mail. ”Nu har vi setts i ett år och du vet att jag vill ha diplomet printat och inramat för att sätta det på min vägg – det är en trofé”

Sagt och gjort – det printades och ramades in och överlämnades högtidligen vid nästa träff.

 

Konsekvenser:

Nummer 1: Jag fick diplomet och lät Tomas ta en bild. Bilden lade jag stolt upp på min LinkedIn-profil. Här övergår då hela det analoga upplägget i digital version. Jag berättar vad jag har genomgått och att det har utvecklat mig som människa och yrkesmänniska. Alla mina kontakter ser i sitt flöde att en de känner gått en utbildning hos Progressus Ledarskap. En subtilt paketerad rekommendation.

Nummer 2: Jag står nu på mitt kontor med en helt annan kontakt som ser mitt fina diplom. Hen frågar då – vad är det för utbildning du gått? Jag förklarar, visar materialet och nämner i förbifarten att Progressus har 6-7 program till som du kan kolla upp på deras hemsida. ”Jag kan verkligen rekommendera den kurs jag gick eftersom jag upplever att jag blivit otroligt mycket bättre på mitt självledarskap, min disciplin och har förbättrat mitt reflekterande”.

Sensmoral: Hade jag fått diplomet bara som en PDF så hade jag inte hamnat i prat med min kompis om den utbildning jag gått – för det hade inte hängt något diplom på min vägg. Då säger du: ”Du kunde väl printat diplomet själv, ramat in det och hängt upp det.”

”Ja – det kunde jag. Men det hade inte blivit gjort. Nu lämnade Tomas högtidligen över diplomet i en snygg, vit ram. Den värderar jag mycket högre och hänger upp på min vägg. Så, skall en analog slipsten dras.

PS: Jag kommer att lägga ut två gånger i veckan från den här utbildningen. Lite som en dagbok av intryck jag fått med mig. Dessa kommer att komma lite förtätat – 2 ggr per vecka. Tisdagar och fredagar. Följ det vettja.

Tills nästa PaperMess – må väl!

Måns Löfgren

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *