Den här bloggen syftar till att hitta en nykter balans mellan det analoga och det digitala. Att hitta de goda exempel där de digitala och analoga lösningarna hjälps åt. Företrädelsevis inom marknadsföring och marknadsföringens produktion. Det finns uppenbara områden där analogt inte kan mäta sig med den digitala lösningen. För bloggens trovärdighet så måste det såklart, också belysas.

 

Många är de exempel man har hört om när folk fått backning på deklarationen och måste inkomma med körjournal för att verifiera uppgiven sträcka. Eller revisorgnället; ”Måste ha in körjournalen” och ekonomichefen – ”Milrapporten Måns”

Handifyllda pappersark med oändligt antal rutor skall fyllas i och någon körde med ”kreativa lösningar” i Excelfiler. Tack vare en god väns tips så har jag fått tag på en briljant lösning för några hundralappar på ett år – MileCatcher.

Det är en app för smartphone som känner av alla förflyttningar jag gör. Dessa lagras i appen och vid lämpliga tillfällen betar man av gjorda resor, tex. under dagen och anger då privatresa, klicka på person – eller – jobbresa, klicka på attachéväskan. När det skall fram en journal så genererar man Rapport, väljer tidsintervall, filformat (Excel, eller PDF), klickar i jobbrelaterade resor och får ut (i mitt fall) en färdig Excelfil. Där kan man göra en summering och sedan är den klar. Filen innehåller den exakta start- och stoppadressen, tidpunkt för körningen samt resetid och sträcka.

Oslagbart.

https://milecatcher.com/

Tills nästa Paper Mess – Må väl

Måns Löfgren