Mest troligt läser du detta på en skärm. I själva verket är det troligt att det mesta du har läst på sistone är läst på skärm. Vi bläddrar igenom de oändliga inläggen på våra sociala medieplattformar, till dagens sista kontroll av e-posten innan kudden.

Skärmtiden har blivit en ohälsosamt stor del av vår vardag. Många av oss har platta eller telefon ständigt inom räckhåll och färsk forskning med hjälp av skärmtidsapp avslöjar att en genomsnittsvuxen tillbringar fyra timmar om dagen på sin smartphone. Det är en flygresa till Kanarieöarna – VARJE DAG.

I en värld konstant information och kommunikation verkar begreppet ”att stänga av” som en omöjlighet. Fler och fler av oss gör emellertid ett aktivt val för att minska skärmtiden. Förutom att befria oss från den tekniska halvnelson som de sociala medierna håller oss i, finns det ytterligare fördelar att beakta. Bättre sömn, lägre blodtryck och mindre ångest, för att bara nämna några. Vi behöver en digital detox. Våra mobiler, bärbara datorer och surfplattor har utan tvekan gjort flera delar av våra liv. Genom några enkla steg kan vi avvänja oss njuta av ett liv bortom skärmen.

Läs vidare om Digital Detox i fem punkter på länken nedan

Källa: https://lovepaper.org/5-tips-for-a-digital-detox

 

Tills nästa Paper Mess – Må väl

Måns Löfgren