När jag letar uppdrag kan det gå till så här – i PaperMess-bloggens goda anda via både digitalt förfarande och analoga guldkuvert.

Först så bedriver jag research – dvs. letar efter små och medelstora bolag i Västsverige som presenterar sin personal på sin hemsida så att jag kan skicka e-post till VD. Ett ganska omfattande arbete men fullt möjligt tack vare internet.

Jag formulerar ett mail där jag förklarar vad jag vill. Jag vill arbeta med marknadsfrågor åt företaget på frilansbasis i den utsträckning den rollen behövs. Många företag har eller vill göra aktiviteter för sina kunder. När förberedelserna för aktiviteterna skall genomföras, belastar det en eller ett par personer inom organisationen. Slitsamt. Då kan man ha en kontrakterad frilanslösning under dessa perioder. Lite som ekonomikonsulterna arbetat med bokslut på företagen i 25-30 år – fast på marknadssidan.

En vecka efter mailet kommer det ett litet guldkuvert med ett kort i som påminner om mailet de fick. Dessa syns på bilden och därmed lever jag som jag lär.

Research: Digitalt // Mailet: Digitalt  //  Påminnelsen: Analog

 

Tills nästa Paper Mess – Må väl

Måns Löfgren