Varberg är en tätort i mellersta Halland och centralort i Varbergs kommun, Hallands län, belägen vid Kattegatt ungefär mitt emellan Göteborg i norr och Halmstad i söder. I Varbergs kommun bor det 2023, 67 652 invånare. Varberg är Sveriges 36:e största tätort med 36 327 invånare.

 

Varberg året om

Varberg är alltså ett komplett samhälle med alla delar, belägen vid havet – Kattegatt – som i större utsträckning än många andra orter, lever upp sommartid. Varbergs Fästning med havsnära konserter, Socitetsparken, Apelviken, stränder, surfa, kita och så vidare. Således bygger mycket i Varberg på upplevelser och turism.

Nedan ses Varbergsturismens välmatade webbplats, väl värt ett besök. Men varför i hela fridens namn skrivs det om varbergsturism på PaperMess? Jo – för plötsligt, där jag bor drygt sex mil norr om Varberg, dimper det ner en 56 sidor stinn skrift i brevlådan. Om jag efter det har besökt visitvarberg.se? Jajjamän.

Så dras slipstenen – i symbios verkar det digitala och det analoga. För att besöka en destination är analogt. En upplevelse. Då måste man fånga uppmärksamheten analogt, för att skapa en nyfikenhet. Det är inte svårare än så.

 

Spana in Varberg här: https://www.visitvarberg.se

 

Tills nästa PaperMess – må väl!

Måns Löfgren