I övermorgon är det juni, studentbjudningarna står som spön i backen och vi har kommit halvvägs på Tripp_22. Det gör jag genom att gå igenom ett avsnitt kring vikten av motivation. Motivation är viktigare än resurser när en organisation ska åstadkomma resultat.

Egentligen är det inte särskilt konstigt så jag tar short version. För att åstadkomma ett resultat krävs bland annat resurser och då finns det ett ordspråk som lyder; När det regnar manna från himlen har den fattige ingen sked. Skeden i det fallet blir resurserna. Sedan krävs kommunikation, för om inte teamet kan kommunicera – inget resultat. Byggsten tre är kompetens. Finns inte kompetensen så kommer det inte att bli resultat heller. Då är vi framme vid motivationen som är grunden till ett bra resultat. Du kan tala om för en rökare att det är farligt att röka, den överviktige att inte träna och så vidare – det är bara en inre motivation som kan åstadkomma en förändring.

Ibland kan det komma en belöning som ligger mycket mer inom räckhåll som gör motivationen riktigt hög – som när det under kommande sommarledighet hamnar en smarrig glass framför en. Det är högmotiverande delux.

Tills nästa avrapportering – må väl!

Måns Löfgren – Trip 22