Nätet är fullt av receptsiter. Ohyggligt praktiskt. Man googlar sin huvudråvara och väljer något fint. Recepten har gjorts av andra och betygsatts. Det går inte att misslyckas. Googlar man ”receptsiter” så får man 21800 träffar. Men maten är analog, den tillverkas i ett kök – analogt och matlagning är analogt och där blir en liten clash.

Förbereder jag mig på kontoret så skriver jag ut receptet. Det är bara att det allt som oftast är före inköpet och råvaran inte spikad. Ibland har jag ställt iPaden i köket med receptet och svurit när jag med kladdiga fingrar ser receptet släckas ner av skärmsläckaren.

Så jag har kvar Fogtdals Matlexikons hela serie likväl som vår älskade receptlåda med analoga kort sorterade med register som kan plockas ut, läggas i närheten och aldrig släcks.

 

Tills nästa PaperMess – må väl!

Måns Löfgren