Vädret har alltid intresserat oss – för att inte tala om prognostiseringen av det. Det finns massa verksamheter som är väldigt väderberoende. En skolavslutning, ett bröllop, en segeltur eller en golfrunda.

Vi minns alla John Pohlman, Åsa Bodén och Tone Bekkestad – TV-meteorologerna som presenterade de väderprognoser som snickrats ihop av SMHI, Statens Metereologiska och Hydrologiska Institut. Papperstidningarna hade/har stora avsnitt som berättar hur vädret skall bli de kommande dygnen.

Det senaste tillskottet har vi i våra smartphones, väder-apparna. Själv har jag åtta stycken utöver Iphones egen. Är vädret viktigt, tex. inför morgondagen golfrunda, så kollar jag ett par olika och sedan Väderradar strax innan jag åker hemifrån. De jag har är; SMHI, Norska YR, Danska DMI, Klart.se,  Foreca, Väderradar. Sedan använder jag Bergfex Ski för Alp-väder samt ViVa som har olika statistik – bla. vindstatistik från väderstationer i kustbandet.

Dvs. digitalt väder precis när jag behöver det. Det är en av de saker jag förundras över – att det finns väderprognos i en tryckt tidning. Varför?

 

Tills nästa PaperMess – må väl!

Måns Löfgren